ПРОЗОР 2012.

Геронтолошки центар

Вршац

26.01.2012

Поводом Светог Саве у ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ Вршац део глумаца-аматера „ПРОЗОРА“ извео је скеч СРЕЋНА ЖЕНА у режији Мирославе Кућанчанинн. Публика је уживала у нашој изведби и на крају нам се придружила у песми и игри.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

"ПРОЗОР" У "ВУКУ"
Београд
У оквиру недеље свести о мозгу 2012. године аматерско позориште "Прозор" Специјалне болнице за психијатријске болести "Др Славољуб Бакаловић", гостовало је у Установи културе "Вук" у Београду 13. марта с представом "Радован трећи". Догађај је организовала студентска секција Друштва за науронауке Србије. Овим гостовањем настављена је традиција успешних наступа у градовима широм Србије.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Спско народно позориште
Нови сад
27. 03.2012

Комедија РАДОВАН ИИИ у режији Мирославе Кућанчанин изведена је поводом Светског дана позоришта на Камерној сцени у СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ у Новом Саду.

Комедија је привукла велику медијску пажњу ТВ Војводине, Радио Новог Сада, ПРАВДЕ, КУРИРА, с обзиром на то да су карте након најаве ове комедије већ прве недеље биле разграбљене.

Публика је била одушевљена па је стигао позив да Прозор поново гостује у овој истакнутој театарској кући.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

НП "Тоша Јовановић"
Зрењанин
19.06.2012


У уторак 19. јуна у Зрењанину, у позоришту "Тоша Јовановић", изведена је представа "Радован ИИИ" Аматерског позоришта "Прозор" Специјалне болнице за психијатријске болести "Др Славољуб Бакаловић" Вршац, а у режији Мирославе Кућанчанин. Зрењанинска публика је с одушевљењем пратила комедију и громогласним аплаузом је отпратила чланове "Прозора" са сцене.

 Црвени крст
02.08.2012

 

У вршачкој Психијатријској болници одржана прва манифестација


СБП "др Славољуб Бакаловић"
Вршац
Песнички маратон здравље


Захваљујући иницијативи стручног и креативног кадра вршачке Специјалне психијатријске болнице "Др Славољуб Бакаловић", у овој медицинској установи одржана је прва књижевна манифестација под називом "Песнички маратон за здравље", 21. септембра, у подне у Плавој сали.
Главни иницијатори овог песничког дружења били су професорка Мирослава Кућанчанин, песник и сликар, и неуропсихијатар др Жељко Милићевић, начелник Одељења за лечење зависника од алкохола. Идеју и креативност Кућанчанинове и Милићевића подржала је др Татјана Воскресенски, директорка Специјалне психијатријске болнице "Др Славољуб Бакаловић".Поменута медицинска установа прати савремене методе лечења психијатријских болесника, подржавајући стручна и културна дешавања у које укључује пацијенте , што је чини јединственом у земљи.
У програму "Песнички маратон за здравље" учествовали су Књижевно-драмска секција Аматерског позоришта "Прозор", Одељење зависности од алкохола "М", Клуб лечених зависника од алкохола "Вршачка кула" у коме су главни терапеути др Милићевић и Славица Николић, виша медицинска сестрта, затим Књижевни клуб "Петру Крду" Геронтолошког центра Вршац, председник Мирјана Руњајић-Војновић и секретар Манојло Торњански. Своје су стихове казивали и чланови Удружења љубитеља књижевности, ликовне уметности и дизајна "Леонардо", председница Кућанчанин, Јадранка Ћулум, Слободан Ђекић, Божица Михај, Слађана Бошковић, Ержебет Лиза, Јелена Каначки и Јелисије Марић.
Песнички маратон био је успешан, а свој су допринос дали и гости из Дома за душевно оболела лица "Први октобар" у Старом Лецу, на челу са директорком Мирјаном Вуковић.
Вршачка Психијатријска болница јединствена је и по томе што има Аматерско позориште "Прозор". Чланови ансамбла су садашњи и бивши пацијенти који су успешно запливали у глумачке воде о ћему сведоче бројне похвале и признања на гостовањима широм Србије. Оснивач и режисер овог аматерског позоришта је проф. Кућанчанин.

"Вршачка кула", 21. септембар 2012.