ПРОЗОР 2013.

ПРОЗОР 2013.

Изложба поводом Недеље свести о мозгу,

фоаје Културног центра

Београд

(Пројекат РеМинд, удружења Простор из Београда)

На изложби учествују удружења корисница и корисника психијатријских услуга Душа и Видеа, кориснице и корисници услуга Клинике за психијатрију и Центра за парцијалну хоспитализацију менталних поремећаја, Клиничког центра Србије у Београду и Специјалне болнице за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ Вршац.

Пројекти су подржани од стране Балканског Фонда за Локалне Иницијативе, Кооперативе Холандских Фондација за Централну и Источну Европу и Министарства културе Републике Србије.

Циљ овог пројекта је пружање психосоцијалне подршке особама са проблемима менталног здравља и побољшање квалитета њиховог живота кроз Арт терапију и упоребу уметности у социјалном контексту,

подизање свести јавности о проблемима са којима се ови људи суочавају и промена ставова у односу на ову рањиву групу као и пружање подршке за њихову реинтеграцију у друштво.

 

Nedelja svesti o mozgu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

СТАРИ ЛЕЦ
09.03.2013Сусрет корисника са родбином. Глумци "ПРОЗОРА" учествовали у програму

 

 

 


 

ДОМ ПЕНЗИОНЕРА
Вршац


Скечеви глумаца "ПРОЗОРА" одушевили публику

 

 


 

Културна установа „Вук“
Београд
12.3.2013.


у оквиру „Недеље свести о мозгу“ у организацији Секције за науронауке, аматерско позориште „Прозор“ извело је комедију „Вирус или кијавица“ коју је написала и режирала Мирослава Кућанчанин уз све похвале организатора и гледалаца

Публика је устала и бурним аплаузом наградила глумце.
Један гледалац за време представе у дијалогу са глумцем изјавио је: "И ја покушавам да упецам трећу жену по реду, Не знам како ћу. Дајте ми савет... Ово је фантастично, још нисам видео овакву представу!"

 


 

КЦ
Пландиште
17.04.2013Комедија "ВИРУС ИЛИ КИЈАВИЦА"

 

 


 

Хуманитарни центар "Дуга"
Зрењанин
14.05.2013


Комедија "ВИРУС ИЛИ КИЈАВИЦА" - текст и режија Мирослава Кућанчанин изведена је захваљујући Хуманитарном центру "ДУГА" из Зрењанина и проф. Ани Васичин и др Лидији Лучић Драгић

 СПБ "др Славољуб Бакаловић"
Вршац
18.05.2013

 Традиционална књижевна међународна манифестација "ВРШАЧКО ПЕРО 13" одржана је у плавој сали Психијатријске болнице. Око 100 зналаца писане речи из наше земље и иностранства /Немачка,Мађарска,Хрватска,Република Српска, САД/ презентовало је своје књижевно умеће на задовољство свих присутних. Манифестацију је организовало Удружење ЛЕОНАРДО Вршац и председница Мирослава Кућанчанин.

 

 


 

 

HB
Hajdučica
17.07.2013

Izvedena je komedija "Virus ili kijavica"

 

Izlet i poseta galeriji naivne umetnosti
Kovačica
20.07.2013

GERONTOLOŠKI CENTAR
Vršac
25.07.2013


Povodom dana starih udruženje "Leonardo" organizovalo pesničko veče. Učestvovali vršački pesnici : Miroslava Kućančanin, Jadranka Ćulum, Danica Černih, Olina Kovarčik, Mirjana Vojnović-Runjajić, Željko Česnak i deo "Prozorta " Milan Jovanović ( Frula), Kosta Kalinović, Mileva Rajčević, Isidora Rajić i Čedomir Bakalović, Riharov Bugarinov

 

 


 

СПБ "др Славољуб Бакаловић"
Вршац
10.10.2013Свечано обележен Дан менталног здравља пригодним програмом у извођењу глумаца "Прозора"

 

 


 

КЦ
Банатски Карловац
05.10.2013


Публику су сачињавали углавном деца из основне школе. Иако ово није комедија за децу у овом месту су биле најбурније реакције гледалаца. Деца су врискала, аплаудирала, цичала… као да смо неке Зверде Гранда, то је био јединствен доживљај за наше глумце. Желели би да се то још негде догоди. Врисак И аплауз до краја представе.

Након изведене комедије нас уморне глумце директор КЦ Банатски Карловац одвео нас је на вечеру у кафану-мотел “ 94”. Ту је настало право весеље. Уз богату вечеру наши музичари на гитари забављали су госте кафане. –“Ово ћемо вече памтити до краја живота”- коментарисала је већина глумаца. У болницу смо се вратили у јутарњим сатима.

 

2 Ban Karlovac 25.10

Banatski karlovac 05.10
3 Ban Karlovac 25.10

  

СПБ "др Славољуб Бакаловић"
Вршац
29.10.2013


У вечерњим часовима у Плавој сали наше утанове чланови аматерског позоришта “ПРОЗОР” сачекали су драге госте- представнике Хуманитарног центра “ДУГА” из Зрењанина И Царитаса који су дошли да још једном изразе своје дивљење за наш успешан креативан рад. Они су нам омогућили да своје представе прикажемо у Зрењанину у КЦ–у и у позоришту “Тоша Јовановић”. Обзиром да раде сличан посао са особама које имају менталне порешкоће веома смо се спријатељили. Госте је поздравила директорка Установе др Татјана Воскресенски, упознала са радом болнице, а након креативног дружења наших И њихових чланова/ кроз скечеве И стихове/ пожелела је да се наше дружење настави.

 

caritas 1

caritas 3

caritas 2

 


 

АТЕЉЕ 212
Београд
7.11.2013


АТЕЉЕ 212-Позориште “ПРОЗОР” извело је Комедију “ВИРУС или КИЈАВИЦА” – по тексту И режији проф. Мирославе Кућанчанин у овом познатом београдском позоришту. Ово је други наступ у овом позоришту, 2010. године на истим даскама одиграли смо комедију РАДОВАН ИИИ у режији Мирославе Кућанчанин:
У току извођења комедије техничко особље иза завесе тапшало је, плесало И изражавало своје одушевљење . Ово је био јединствен несвакидашњи доживљај за мене као режисера.Постоје тренуци у животу које човек памти , ја ћу ове сигурно упамтити. Важно ми је шта кажу људи који су стручни да оцењују ову врсту уметности. И то они из најпознатијих позоришта.
Сада сам сигурмна у себе И можемо ићи где пожелимо да изводимо комедије.
Директорка болнице, Др Татјана Воскресенски, која је посматрала представу такође је изразила своје одушевљење начином на који је изведена. ХВАЛА јој на подршци.