ВИРУС ДОБРОЧИНИТЕЉ


ВИРУС ДОБРОЧИНИТЕЉ




Аматерско позориште „ПРОЗОР“ Специјалне болнице за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ Вршац на великој сцени НП „СТЕРИЈА“Вршац 05.јуна 2014. одиграло је комедију “ВИРУС или КИЈАВИЦА“ у режији проф. Мирославе Кућанчанин.

Глумци су ову интересантну представу извели у ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ КАО ПОМОЋ ЉУДИМА НАСТРАДАЛИМ У ПОПЛАВИ и сав новац који су гледаоци донирали уплаћен је на рачун намењен у те сврхе.

У име СО Вршац која је подржала ову хуманитарну акцију Члан општинског већа задузен за ресор културе, АЛЕКСАНДРА ПАНИЋ, отворила је ову представу пригодним речима хвале за јединствено позориште „ПРОЗОР“ које је признатије ван Вршца и додала::

Свакодневно у пракси, као што и вечерас можете видети, ово позориште доказује да је КОМЕДИЈА ЗАИСТА ДЕЛОТВОРАН ЛЕК. Позориште „ПРОЗОР“ са својим комедијама постигло је запажен успех по местима где су гостовали, што је привукло пажњу стручњака- лекара из ове области, медија у земљи а нарочито драматурга због квалитета режије у уметничком смислу, Милоша Николића, Атеље-а 212, УК ВУК КАРАЏИЋ“ Београд, СРПСКОНАРОДНО –Нови Сад, „ТОША ЈОВАНОВИЋ“ ЗРЕЊАНИН и др.

Оснивач и режисер „ПРОЗОР-а“ Мирослава Кућанчанин док је стварала ово позориште водила се идејом – КО У ЧУДА ВЕРУЈЕ ЧУДА СТВАРА- и заиста је то и остварила.

Задовољна сам свотом новца које смо прикупили овом нашом комедијома које ћемо упутити онима којима је то сада најпотребније и овим путем им се искрено захваљујем гледаоцима што су дошли да нас подрже у нашем раду. Драго ми је да психијатријска болница Вршац може и на овај начин помоћи људима угрожерним у поплави.

2о. Јула имамо позив да ову комедију изведемо у КЦ Зрењанин у организацији ХУМАНИТАРНОГ ЦЕНТРА „ДУГА„ што смо са задовољством прихватили - изјавила је Мирослава Кућанчанин.

М. Кућанчанин