ПРОЗОР 2014.

ВИРУС ДОБРОЧИНИТЕЉ
СТЕРИЈА , ВРШАЦ
05.06.2014

 

 


 

 

20.06.2014.

комедија ВИРУС или КИЈАВИЦА одиграна у КЦ Зрењанин на позив ХУМАНИТАРНОГ ЦЕНТРА ДУГА. За добродошлицу домаћини су нам припремили торту са натписом ПРОЗОР. 


 

 

06.07.2014.

комедија ВИРУС или КИЈАВИЦА одиграна на Великој бини у центру Вршца у оквиру ВРШАЧКОГ КУЛТУРНОГ ЛЕТА.

 


 

 

24.07.2014.


У оквиру ВРШАЧКОГ КУЛТУРНОГ ЛЕТА у центру града Удружење ЛЕОНАРДО организовало је песничку манифестацију за децу ДЕЦИ НА ДАР.
Вршачки песници говорили су своје стихове уз дружење са децом која су учествовала у програму,
На гитари је свирао дечије песме Рихард Бугаринов.
Програм и перформанс са децом водила је проф. Мирослава Кућанчанин.

 


 

12. 09. 2014
И БИ СЛИКА И БИ РЕЧУ Културном центру Вршац Удружење ЛЕОНАРДО организовало је изложбу слика на којој је било 53 рада од 31 сликара из Вршца, Београда, Бан. Карловца, Пландишта, Беле Цркве.
Аутор изложбе је Ђурица Попов.
Изложбу су отворили Мр Томислав Сухецки и Мирослава Кућанчанин. Након завршетка изложбе у другом делу програма песници су цитали своје стихове.
Музичка пратња су били гитаристи Мамиц Драган и Рихард Бугаринов. 

17.09. 2014.У Геронтолоском центру Вршац Аматерско позористе ПРОЗОР забављало је кориснике музиком и песмом. Рихард Бугаринов на хармоници и Драган Мамиц на гитари.
Корисници Центра укљуцили су се у програм песмом и игром.


 

20. 09. 2014.


На Међународној књижевној манифестацији ГАРАВИ СОКАК у Инђији учесвовала је и проф. Мирослава Кућанчанин која је песникиња, и за своју песму ПРИВИЂЕЊЕ ИЛИ ЖЕНА добила јос једну награду тј. ПОВЕЉУ на овој значајној манифестацији где су се сакупилии најпознатији песници из иностранства и наше земље. 


 

 

30. 09. 2014.

ИЗЛЕТ У ГУДУРИЦУПацијенти су посетили музеј Хамерштила, сликара који је рођен у селу Гудурица, а након тога обишли смо и околину до границе Румуније. У томе су нам помогли мештани који су нам се придружили и показали околину. Пацијенти су иживали у вожњи разгледајући познате гудуричке винограде и видиковац са кога се виде села у суседној Румунији.

 
 


 

 


09.10.2014. ПЕРФОРМАНС “ДАЈ НАМ СУНЦА”

Перформанс “ДАЈ НАМ СУНЦА” поводом светског Дана менталног здравља, 10.октобра извели су психијатријски пацијенти, чланови позоришта “ПРОЗОР” у режији проф. Мирославе Кућанчанин изведен је у Градском музеју – зграда КОНКОРДИЈЕ.
Након тога пацијенти су извели скечеве и свирали забавну музику и показали публици колико су креативни и талентовани.

Публика је великим аплаузом наградила пацијенте.

Након тога за пацијенте и публику организован коктел /пиће и храна/ коју је припремила болничка кухиња.

 

 

 

 


 

 

13.10.2014.

“СМЕХОТЕКА”- у Геронтолошком Центру


Поводом Дана старих Аматерско позориште “ПРОЗОР” извело је за кориснике Геронтолошког центра скечеве уз велики аплауз и смех публике.
Навише нам се допала изјава корисника ове установе да им је од свих учесника поводом месеца старих НАЈДРАЖЕ ПОЗОРИШТЕ “ПРОЗОР”
и да желе што чешће да се са нама друже! 


 

24.10.2014.

ПЕРФОРМАНС “ДАЈ НАМ СУНЦА” –ПЛАВА САЛАПерформанс “ДАЈ НАМ СУНЦА” приказан је и пацијентима наше установе, скечеви и музика –гитара и хармоника- уз коју су пацијенти играли и изјавили да им то што више треба.

Наше позориште “ПРОЗОР” често увесељава пацијенте да им што им веома недостаје у психијатријској установи. Што више смеха-јер смех је лек.

 

 


 

13.11.2014
ПОКАЖИ ШТА ЗНАШАматерско позориште “ПРОЗОР” одлучило је да што више пацијената укључи у забаву.Глумци нашег позоришта прихватили су да буду чланови жирија, а пацијенти са свих одељења да се пријаве на такмичење покажи шта знаш.
Пацијенти су се пријавили за такмичење у категоријама:певање-глума-причање вицева-свирање на инструменту-рецитовање И мађионичарске вештине.Такмичење је било веома забавно за пацијенте уз пуно смеха.
За освојено 1. 2. И 3. место пацијенти су добили Дипломе и слаткише.
Након завршетка такмичења присутни су пожелели да овакву врсту забаве имају што чешће.

 

 

 


 

24.12.2014

ДЕДА МРАЗ НАМ СТИЖЕ НА ВЕСЕЉЕПред крај сваке године позориште “ПРОЗОР” организује забавни програм за дочек Нове године И долазак ДЕДА МРАЗА на радост пацијената.
Прерушени Деда Мраз је био један од пацијената који је стигао у нашу болницу заједно са Баба Мразицом.
Са собом је довео И прелепу девојку- Пахуљицу, као И Снешка Белића кога обожавају И деца И одрасли.
Пацијенти-гледаоци такође су узели учешће у програму тако што су певали разне песме Деда Мразу И сви су присутни добили слаткише.
СРЕЋНА НОВА 2015. И много више здравља свима пожелели смо једни другима.