СЛИКАРСКА КОЛОНИЈА "БОЈА ДУШЕ" и најава Изложбе

СЛИКАРСКА КОЛОНИЈА „БОЈА ДУШЕ“ и најава ИЗЛОЖБЕ


Сликарска колонија „БОЈА ДУШЕ“ одржала се у Геронтолошком центру Вршац који је био и организатор од 02.-04. 10.2017. Учествовали су сликари из Удружења „ЛЕОНАРДО“ – Ђурица Попов и Мирослава Кућанчанин, из Удружења „ДУШЕВНА ОАЗА“ – Наташа Динић, Ксенија Јоксимов, Чедомир Бакаловић и Ђорђе Јанков и предтавник Геронтолошког центра Дамјан Корбуц. Колонију су водили сликари Мирослава Кућанчанин и Ђурица Попов. Донатор је била психијатријска болница „Др Славољуб Бакаловић“.

Идејни творац ове колоније била је Мирослава Кућанчанин која је осмислила да се сви радови створени на овој колонији изложе у граду поводом Светског дана менталног здравља 10. октобра.

Ово ће бити хуманитарна продајна изложба „И БИ РЕЧ....КАО ЛЕК“ у Градској кући од 10.-13. 10. 2017.

Отварање изложбе је 10.10. 2017. у 11 х- Градска кућа вршац.

 

ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА „И БИ СЛИКА...КАО ЛЕК“ поводом 10.Октобра

 

Сликарски радови настали на колонији у Геронтолошком центру на којој су учествовали Удружење „ЛЕОНАРДО“ Вршац- Ђурица Попов и Мирослава Кућанчанин, Удружење „ДУШЕВНА ОАЗА“ Вршац- Наташа Динић, Ксенија Јоксимов, Чедомир Бакаловић и Ђорђе Јанков, као и Дамјан Корбуц из Геронтолошког центра биће изложени у Градској кући Вршац поводом Светског дана менталног здравља 10 Октобра под називом „ И БИ СЛИКА...КАО ЛЕК“.

Изложба је хуманитарног карактера а средства од продаје биће намењена корисницима „Душевне оазе“ а део ће припасти сликарима чији радови буду продати.

Отварање изложбе је 10.10. 2017. у 11 х у Градској кући Вршац . Изложбу можете погледати од 10.- 13.10. 2017.


Изложбу отварају Градоначелница Драгана Митровић и Члан градског већа за здравство и соц. заштиту

Мастер дипл.деф.Татјана Николић, као и директор/заступник „ДУШЕВНЕ ОАЗЕ“ Мастер проф. филол. Мирослава Кућанчанин